Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu Final Bölümünde; ilk durağı Pazarcık ilçesine bağlı Eğlen köyü oluyor. Köy halkı davul ve zurna ile neşeli sıcacık bir karşılama yapıyor. Köy kadınları kazanda pirpirim ekşilisi ve kazanda lepe pilavı yapıyor. Lezzet yolculuğunda klasik haline gelen hamur işlerine misafir olup şerbetli katmer, Maraş kömbesi ve gözlemenin tadına bakan Turgay Başyayla masa yemeklerine geçip 4 nefis tarif veriyor; ekşili yuvalama, kuru patlıcan ve biber dolması, içli köfte ve kuru köfte. Sunum masasında onlarca farklı yöresel Kahramanmaraş lezzetleri ile sunuluyor. Yedi Kuyular kayak merkezinde kar motoru ile geziyor, sucuk ekmek yapıyor. Mutfak müzesinde şalgamlı tarhana çorbası, havuçlu pilav ve ekşili havuç tarifi verilirken, ünlü Maraş dondurmasının tadımı ekrana geliyor. İç pilavlı oğlak dolması, ağ kebabı ve Maraş’ın olmazsa olmazı eli böğründenin yapımı yöresel müzik ekibi eşliğinde sunuluyor.