Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 273. Bölümünde; Kocaeli‘ndeki yolculuğuna ara vermeden devam ediyor. İlk durağı Körfez Belediyesi’ne bağlı Kutluca köyü oluyor. Köy halkı Turgay Başyayla’yı halk oyunları ekibi ile karşılıyor. Köy kadınları fırında ekmek ve pide yapıyor. Kazanda aşure tarifi veriyor. Köy muhtarı fırında kuzu tandır yapımını anlatıyor. Yemek masasında kadınlar 3 nefis yemek tarifi veriyor; süt kaymaklı lahana sarması, karışık düzme ve ılıstıra (mancar) yemeği. Kocaeli’ndeki yolculuk hız kesmeden devam ediyor. Gölcük’te 2 yemek 1 tatlı tarifi veriyor; çiğ börek, pide dolması, ayva tatlısı. Turgay Başyayla Kocaeli tabiat parkında 3 yöresel yemek tarifi daha veriyor; malayadı mantarı, kaz ayaklı gömme börek ve üre tatlısı. Turgay Başyayla’nın Kocaeli’ndeki son durağında 3 nefis tarif daha var; kestaneli hindi dolma, çiğceli kavurma ve keser köfte sunumda ise yöresel müzik ekibi ile veda ediyor.