Nursel Ergin bugün, Hidayet Tokat ile birlikte Patlıcan Böreği tarifinin yapımını gösterdi.
Malzemeler:
Hamuru İçin:
Yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
İç harcı İçin:
4 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörek otu
İç harcı İçin tüm malzemeler küp küp doğranır. Tencerede önce soğan ve sarımsak zeytinyağı ile soldurulur. Biberler, patlıcanlar eklenir. Biber salçası, baharatlar ve en son maydanoz eklenir. Soğumaya bırakılır.
Ayrı bir kapta maya, ılık süt ve su, şeker ve bir tutam tuz karıştırılır. Yavaş yavaş unu eklenir. Mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurun yarısı yağlanan fırın tepsinin altına açılır. İç harcı ortasına koyulur. Üstü kalan hamur ile kapatılır. Kenarları kapatılır. Pişmeden dilimlenir. Ayrı bir kapta karıştırılan sosu; susam ve çörek otu dökülür. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.