Nursel Ergin bugün, Hidayet Tokat ile birlikte Şam tatlısı tarifinin yapımını gösterdi.
Malzemeler:
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı un
Üzeri İçin;
Tuzsuz fıstık
Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon
Yoğurt geniş bir kapa koyulur. Şeker, irmik, un, kabartma tozu, vanilya eklenir. Koyu bir kek kıvamına getirilir. Fırın kabı sıvıyağ ile iyice yağlanır. Şerbet ayrı bir kapta kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Üzerine tuzsuz fıstık dizilir. Fırında düşük ısıda pişirilir. Soğuk şerbet sıcak tatlı ile birleştirilir. Afiyet olsun.