Nursel Ergin bugün, Diyarbakır Usulü Kaburga Dolması tarifinin yapımını gösterdi.
Malzemeler;
1 bütün kuzu kaburga
1 kg kuzu kuşbaşı
5 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Kuru reyhan
2 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı;
Tencerimize sıvı yağ, soğan, et, domates ve biber salçası, pirinç, tereyağı ve tekrar sıvı yağ atıp karıştırıyoruz.
Sonra su, tuz, kuru reyhan, maydanoz atıp pişirip kabımıza alıyoruz.
Sonra etimizi tuzluyoruz ve etrafına sosumuzu sürüp içerisine harcımızı dolduruyoruz.
Tenceremizde; tereyağı, sıvı yağ, et ve suyumuzu koyup pişiriyoruz.