Turşu Kavurması

Nursel’in Mutfağı’nda Rize mutfağına özgü "Turşu Kavurması" tarifi verildi.


1,5 kilo fasulye turşusu

3 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı salça

Pul biber

Tuz


Turşu Yapımı İçin;

1,5 kilo taze fasulye

3 baş sarimsak

5 adet kuru kırmızı biber

Kaya tuzu

Fasulye turşularını suyun içerisine koyup yaklaşık bir saate yakın bu suyun içerisinde bekletin. Ardından bekletmiş olduğunuzu fasulyeleri sudan çıkarıp doğrayın. Diğer tarafta soğanları da ufak ufak doğrayın. Sonrasında doğramış olduğunuz soğanları bir tavaya koyup sıvıyağla ile birlikte hafif kavurun. Daha sonra soğanlara salçayı, baharatları ve tuzu da ekleyip biraz daha kavurun. Son olarak doğramış olduğunuz fasulyeleri de ekleyip iyice kavurduktan sonra servis edebilirsiniz.


Turşu yapımı için taze fasulyelerin başlarını koparıp sıcak suda biraz haşlayın. Ardından haşlanan fasulyerin sıcağı gittikten sonra bir bidona yada kavanoza fasulyeleri doldurun. Aralarına sarımsakları ve biberleri de koyun. Sonrasında üzerine bir avuç kadar kaya tuzu ekleyin. Son olarak turşunun üzerine gelecek kadar suyunu da ekledikten sonranağzını kapatın. 20-25 gün sonra turşunuz hazır olacaktır.